dimecres, 13 d’abril del 2011

Conferència sobre el conflicte ISRAEL-PALESTINA

Avui, 13 d’abril de 2011, hem assistit a una conferència sobre els conflictes que hi ha hagut en els països d’Israel i Palestina.
L’acte ha tingut lloc a l’Aula Magna, a càrrec del Sr. Eudald Vilas. Ens ha explicat els diferents aspectes sobre la guerra d’Israel i Palestina.

Israel des de un principi va estar separat en 12 tribus en el temps de Moisès. Segles després va aparèixer  la primera organització política promoguda per el rei David i després Salomó.
Els musulmans van conquerir Israel,  que estava en  mans dels romans.
Les croades, moltes promogudes pels romans i pels catòlics, van implicar la creació de regnes culturals en molts llocs de l’imperi d’Israel i Palestina.
Durant el segle XX, el 22 de juliol de 1964, els palestins van atacar un protectorat britànic en territori israelita.
Finalment, els jueus guanyen la guerra contra Palestina.

Anys més tard, comença una altre guerra contra Egipte, per poder aconseguir el Sinaí. Els egipcis tenien un dia de expiació, repòs, Yom Kipur. En aquest dia, els israelites van planejar una estratègia per poder aconseguir el Sinaí.
El 26 de març de 1979, Israel i Egipte van signar un tractat de pau a Washington DC posant fi a 30 anys de bel.ligerància entre els dos països.

Actualment després d'aquests esdeveniments, pel que sembla una coalició mundial de nacions gentils (com les que avui en dia, per tractar de mantenir la pau a orient, pretenen crear un estat palestí a Israel).
De moment, els dos països d’Israel i Palestina estan en conjunt gràcies al tractat de Pau que van fer tots dos.

1 comentari:

  1. Aquest blog me le mirar i hem sembla un tema molt bó! Felicitats per aquest blog.

    ResponElimina