divendres, 15 d’abril del 2011

Documental sobre el MUR DE BERLÍN

Ahir, dijous 14 d'abril de 2011, al matí, els alumnes de 4t d'eso vam veure un documental sobre els enfrontaments i conflictes a Berlín, que tot plegat va ocasionar la construcció d'un mur que va separar la part est de l'oest.

Durant aquella època de conflictes, va començar la coneguda Guerra freda, la qual s'hi van veure involucrats diferents països del món. Un dels llocs més destacats per aquesta guerra va ser Berlín, on es va construir un mur; El Mur de Berlín. Aquest mur va separar la ciutat en dos bandes, l'est de l'oest.

Els habitants d'un costat no podien passar a l'altre per les fortes mesures de seguretat dels soldats, però per sort, molts d'habitants van poder creuar, sota els temors d'una bala. Va ser un període molt fort, i els soldats van intensificar la vigilància a les zones del mur, així que van començar les primeres víctimes, fet que va capgirar la visió de la gent i de la societat envers aquest mur.
El problema no va solucionar-se fins fa alguns anys enrere, amb la destrucció del Mur de Berlín.

 El Mur de Berlín va ser una completa i descarada violació dels Drets Humans, i fins la seva caiguda, va ser-ho.
Una vegada enderrocat el mur, els habitants de Berlín van poder creuar fàcilment i amb total llibertat, cosa que abans era del tot impossible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada