dijous, 14 d’abril del 2011

El documental dels documentals: PROMISES

Ahir, 13 d’abril de 2011, a les 10:00 del matí, a la classe de 4t ESO A, hem vist un documental que després el podriem relacionar amb la conferència a càrrec del Sr. Eudald que vindria a continuació: El conflicte Israel-Palestina.

En aquest documental, ens mostra diferentes idees contraposades entre els nens àrabs i jueus.

Al principi, tots dos bàndols es volen venjar dels altres. El documental va dirigit per unes persones que es dediquen a preguntar als diversos nens diferents experiencies, coses personals. Els realitzadors d’aquest programa els volen ajudar perquè pensin alguna solució d’aquest conflicte.

Els àrabs(palestins) estan separats dels jueus, per diferents fronteres vigilades per soldats. Per passar al lloc dels jueus, has de tenir un permis que et permeti travesar la fontera. Entre la frontera i els jueus, hi ha més o menys 15minuts. Molts dels nens que fan amistat amb jueus o àrabs, han de travessar la frontera i tardar 15 minuts en arribar a les cases dels jueus.

A la meitat del documental, un realitzador li dona una idea a un nen àrab per poder tindre amistat amb els nens jueus. Quden un dia per jugar nens àrabs i nens jueus. Al acabar el periodista, fa preguntes als nens, sobre el tracte amb altres persones de diferent cultura. Molts nens estan d’acord, però altres no.


Us poso un link perrquè pogueu veure el video a casa:
http://www.youtube.com/watch?v=u9ce2cK45Hc&cc=1

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada